SharkRF en de openSPOT 3

SharkRF kondigt op zijn website de nieuwe openSPOT 3 aan voor 249 Euro (Excl VAT en verzendkosten). De openSPOT 2 gaat in de verkoop voor 149 Euro. Wat is er nieuw aan de openSPOT 3?

Het meest opvallend is de toevoeging van een batterij. Dit op veler verzoek van de openSPOT fans. Deze jongens zijn wel erg sterk in product vernieuwing. Door het gemak van een interne batterij is het product wel erg compleet. De interne batterij heeft, zonder gebruik te maken van de powersave mode, een standby tijd van 10 uur.

Met de nieuwe hardware transcoder is het mogelijk om met je D-Star portofoon op DMR uit te komen. Andersom is ook mogelijk, met je DMR portofoon kun je op het D-Star netwerk uitkomen. Ook dit was een wens van vele openSPOT fans.

Een beeper kan de status aangeven van de openSPOT. Voor visueel gehandicapten is dit een welkome feature. Het moet blijken hoe dit in de praktijk werkt.

Er is een bescherming ingebouwd voor een niet stabiele USB voeding. Ik heb al eens een kastje (openSPOT 1) onder handen gehad welke was opgeblazen na gebruik in de auto. Waarschijnlijk kwam dit vaker voor en is er voor gekozen een bescherming in te bouwen. Overigens werd de openSPOT gratis gerepareerd.

2 comments
  1. Ik kan nog steeds uit te voeten met mijn openSPOT 1. Ben nog steeds blij met hem 🙂 Als hij stuk gaat dan koop ik zeker een nieuwe openSPOT…. misschien zitten we dan op versie 7.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.