Pupil Radio – Winterproject

met de komst van de winter in het vooruitzicht is het leuk om een nieuw projectje op te pakken. Na al het digitale geweld van de afgelopen jaren lijkt het me leuk om een Middengolf ontvangertje te bouwen. Mede door de komst van de vele nieuwe middengolf zenders is het leuk om er op uit te trekken en in het veld te luisteren naar een middengolf zender.

Mijn oog is dan ook gevallen op de Pupil Radio. Dit radiootje heeft een batterij buisje en was na de oorlog een populair bouwpakket voor de Radio luister amateur. Er zijn verschillende schema’s in omloop. Ik wil graag 1 van de eerste versies bouwen.

Het verzamelen van de onderdelen is al een leuk project. ik probeer zoveel mogelijk New Old Stock te vergaren. Dit zijn oude onderdelen welke nog nooit gebruikt zijn. Niet met alles lukt dit maar met het nodige speurwerk en het zoeken op Radio Beurzen kom je aardig ver. De onderdelen zijn nog goed verkrijgbaar.

het leuke aan dit projectje is dat het de eerste keer is dat ik iets met buizen bouw. Ben dan ook benieuwd hoe dit me af gaat. Ik moet alleen nog een 500pF ingangscondensator hebben en dan kan ik beginnen met het mechanische gedeelte. Voorwaarde is dat ik het Radiootje in het veld kan uittesten dus vandaar de batterij versie. Wordt vervolgd…….

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.