Gratis Digitenne in HD

Iets heel anders om eens uit te proberen… Digitenne in HD. KPN werkt aan het omschakelen van Digitenne naar de nieuwste HDTV uitzendnorm. Dit gebeurt als eerste in oktober in Groningen en omstreken. Inmiddels is de Flevopolder omgeschakeld. Nu ben ik niet van plan om een Digitenne abonnement te nemen maar Digitenne heeft het NPO pakket en de regionale zenders vrij (FTA) beschikbaar. Deze zijn dus zonder een abonnement te ontvangen. De FTA kastjes kosten in Nederland rond de 50 euro. Bij Aliexpress zijn de kastjes rond de 20 euro te koop (zonder antenne, maar je kunt gewoon de bestaande digitenne antenne gebruiken). Voor wie aan Ned1, Ned2, Ned3 en een regionale zender genoeg heeft een perfecte oplossing. Let op dat het kastje DVB-T2 met de HEVC codering aan kan.

Link naar kastje op AliExpress

Het omschakel programma ziet er als volgt uit.


Het kastje heeft een USB ingang aan de voorkant. Via de EPG (Gids) kun je programma’s selecteren voor opname. Deze worden op de USB stick aan de voorkant opgenomen. Ook is het mogelijk om een wifi stickje te plaatsen in deze USB ingang. Je kunt dan YouTube bekijken via dit kastje op je TV. Ik ben nog aan het uitzoeken welk WiFi stickje hiervoor geschikt is.

2 comments
  1. Hi Dick,
    Dank voor het delen van je ervaring. Heb wel een vraagje? Hoe is de beeldkwaliteit. Vooruitgang tov Digitenne? Het ene HD is het andere HD signaal niet namelijk..

    • Hoi Rob,
      De foto is vanaf mijn TV gemaakt. Je ziet bv het logo rechts bovenin dat deze erg strak is. Bij Digitenne zonder HD is deze wat vriemelig. Ook heeft de man een streepje aan wat eigenlijk normaal “not done” is op TV en dit gaat ook goed. Ik kon Almere vergelijken met Hilversum door heen en weer te zappen en het is duidelijk HD. Het is geen 4K zoals op Netflix maar dit beeld is vergelijkbaar met wat Ziggo en KPN biedt.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.