Peanut op XLX Nederland

De Beheerders van de Nederlandse XLX reflectoren hebben in samenwerking met PA7LIM en PD1AEU een gezamenlijke verbinding tot stand gebracht met Peanut. Gekozen is voor de module T in het XLX netwerk. Dit betekend op alle Nederlandse XLX reflectoren module T kan worden gekozen om in verbinding te komen met Peanut.

Beschikbare reflectoren:

XLX007T

XLX088T

XLX089T

XLX204T

XLX411T

XLX444T

XLX717T

In de Peanut applicatie kan worden gekozen voor XRF088T om op het Nederlandse D-Star XLX Netwerk terecht te komen.

Naast module T heeft het Nederlandse XLX D-Star netwerk een onderlinge interlink op module B. Dit is de landelijke module voor het XLX netwerk. Er is gekozen om deze niet te interlinken met Peanut. Dit vanwege het experimentele karakter.

Het XLX netwerk is een multiprotocol reflector netwerk voor D-Star. Connectie kan worden gemaakt met een hotspot met het protocol DPlus, Dextra en DCS. naast de vele hotspots zijn alle repeaters in Nederland verbonden met het XLX netwerk.

Het XLX netwerk is opgebouwd met een maas netwerk topologie. Er is niet 1 centrale server of beheerder. Op deze manier wordt er een zeer hoge mate van redundancy bereikt. De beschikbaarheid is 100% up. Als een reflector down is dan kan er simpelweg naar een andere reflector worden overgeschakeld.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.