Multimode Hotspot Project. Een hotspot voor minder dan 50 euro. Deel 2

In het tweede deel van deze serie gaan we de STM32 flashen. Lees eerst deel 1.

Stap 2

Om de STM32 te flashen moet de bovenste van de 2 gele jumpers op stand 1 worden gezet. Zie de afbeelding hieronder hoe de jumper moet worden ingesteld.

Daar de STM32 op 3,3V werkt en we deze tijdens het flashen gaan voeden vanuit de FT232RL moeten we de jumper op de FT232RL op 3,3V zetten. Vergeet dit niet daar er anders 5,5V op de STM32 komt te staan. Zie onderstaande afbeelding voor de juiste stand van de jumper.

Soldeer nu de gele strips met pinnen op de STM32. Als je de STM32 later op een experimenteer print wil solderen soldeer de strips dan aan de onderkant van het bordje. Dit met de lange pennen naar beneden. Ik heb ze voor dit experiment aan de bovenkant gesoldeerd. We kunnen nu de STM32 met de FT232RL verbinden. Gebruik hiervoor de Dupont kabeltjes. In onderstaand schema kun je zien hoe je de twee bordjes aan elkaar verbindt.

 

Sluit nu de USB stekker aan op de Linux PC of op de Raspberry PI. Op beide bordjes gaat nu een rood lampje branden. Is dit niet het geval trek dan de USB stekker uit de PC en controleer de aansluitingen.

We gaan nu de STM32 flashen. We controleren nu eerst of de PC of Raspberry PI de FT232RL ziet.

  • Zorg er voor dat de USB kabel vanaf de FT232RL in de Linux PC of Raspberry PI is gestoken.
  • Voer onderstaand comando in.

 

ls /dev/tty*

 

Als het goed is zie je de FT232L in de map /etc staan. Hij verschijnt als /dev/ttyUSB0 op je scherm. Je kunt dit controleren door de USB kabel weer uit de Linux PC of Raspberry PI te verwijderen en wederom ls /dev/tty* in te voeren. je zult ttyUSB0 dan niet mogen zien.

Sluit nu de USB stekker aan op de Linux PC of op de Raspberry PI.

  • Sluit nu de USB stekker aan op de Linux PC of op de Raspberry PI.
  • We starten nu het load commando waarmee we de STM32 gaan flashen.

 

sudo make serial-bl devser=/dev/ttyUSB0

 

Als de rode ledjes niet meer knipperen en er staat done op je scherm dan is het flashen klaar. Haal nu de USB kabel uit de Linux PC of Raspberry PI. haal alle. Verwijder alle Dupont kabeltjes. De FT232RL hebben we nu niet meer nodig. Zet de gele jumper op de STM32 weer terug op stand 0.

Sluit nu de STM32 met de USB kabel aan op de Linux PC of op de Raspberry PI. Het groene ledje op het bordje gaat nu snel knipperen. Hierna gaat hij langzaam knipperen.

De FT32 is nu geflashed.

In deel 3 gaan we verder met het aansluiten van de RF7021SE ADF7021 Draadloze Module. Deze heb ik nog niet binnen dus nog even geduld :-)……….

 

73’s de PH0DV

One comment

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.