Contest overzicht 2017

Contest op VHF en UHF

Naast al het digitale geweld op de zendamateur frequenties zou je bijna vergeten dat er analoog ook nog genoeg te doen is in de VHF en UHF amateurband. In 2017 heb ik mij dan ook eens gewaagd om mee te doen aan diverse contesten. Dit is erg leuk om je antennes te testen. Zo heb ik dit jaar meegedaan aan de VRZA locator contest. Wat mij op valt aan deze contest is dat er vanuit de regio weinig te beleven is. In Amersfoort is er een enkel station actief maar voor een verbinding moet je toch echt buiten het lokale gebied kunnen werken. Het valt mij op dat dit nog erg lastig kan zijn en dat condities en operation praktisch, en dan met name die van het tegen station, je vriend en je vijand kunnen zijn. Doe je mee aan een contest zet dan je squelch open… ook op FM, luid mijn motto. Al met al heb ik toch nog 4 punten voor de afdeling binnen kunnen halen.

VRZA Locator Contest

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie over de locator contest: https://www.vrza.nl/files/contests/wanlc/reglement_2018_NLC.pdf

Friese Elfstedencontest

Ook heb ik tijdens de Friese elfsteden contest een paar puntjes binnen kunnen halen.

 

 

 

 

 

 

Meer informatie over de Fries Elfsteden contest: http://www.pi4lwd.nl/11stindex.htm

ZARR

Op Zondagavond is er de ZARR. De Zondag Avond Roep Ronde. Meer informatie over deze ronde kun je vinden op: https://www.zarr.nl/

Het leuke van deze ronde is dat je kunt registreren op hun website. De verbindingen van de ronde zijn dan live te volgen middels een locator kaartje en een live logboek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.