De FOX-1B AO-91 FM Sateliet

Sinds 18 november 2017 schijnt er een nieuwe ster aan de hemel. De FOX-1B (AO-91) sateliet. Deze mini sateliet heeft een FM repeater aan boord. De ontvangst van deze sateliet is niet al te moeilijk en het is mogelijk om over deze sateliet heen te werken met een portofoon en een rubber duck antenne.

Zendamateurs die van de satelliet gebruik willen maken kunnen de volgende frequenties gebruiken: 435.250 MHz met een 67.0 Hz CTCSS als uplink. De downlink van de satelliet bevindt zich op 145.960 MHz. De frequenties zijn gelijk aan die van de AO-85 amateursatelliet.

AO-91 tracking: http://www.n2yo.com/satellite/?s=43017

Mijn eerste geluidsopname van de sateliet terwijl hij over polen vliegt.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.