Eclipse Across America

The All American Total Solar Eclipse wordt-ie genoemd. Of ook wel: de Superbowl in the Sky. Aanstaande maandag kijkt heel Amerika naar de lucht, om een totale of gedeeltelijke zonsverduistering te zien die over het land trekt.

De zonsverduistering arriveert op 21 augustus 2017 in Oregon om 10:15 lokale tijd. Op dat moment klimt de zon en dat is op zich heel bijzonder. De zonsverduistering duurt op dat moment 1 minuut en 50 seconden. Vanaf dat moment racet de schaduw van de maan over het vaste land van Noord-Amerika, via Oregon, Idaho, Montana, Wyoming, Nebraska, Kansas, Iowa, Missouri, Illinois, Kentucky, Tennessee, Georgia, North Carolina naar South Carolina. Om 2:49:07 lokale tijd verdwijnt de zonsverduistering uit de VS over de Atlantische oceaan. Live op NASA TV (zie rechter kolom)

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.