Bondsreddingsboot RN-REG013 op APRS.FI met AIS

En daar viel hij opeens op. De bondsreddingsboot van Regio 013 op aprs.fi. Ik geef al een tijdje ontvangen AIS signalen door op aprs.fi en kijk dan ook regelmatig of ik iets interessants ontvang. De bondsreddingsboten zijn in gebruik bij de reddingsbrigade. Dit zijn andere boten dan welke de KNMR gebruikt. Bij de redingsbrigade Almere staat deze boot bekend als de ALM019. Op de website van de reddingsbrigade is nog weinig te vinden over deze reddingsboot. Dit soort reddingsboten worden veelal ingezet voor strand- en evenementenbewakingen (om te patrouilleren), tevens geschikt voor inzet binnen de Nationale Rampenvloot. Bij overstromingen kan de Reddingsbrigade worden ingezet voor evacuatie en hulpverlening. Reddingsbrigade Nederland heeft hiervoor een formele taak t.a.v. evacuatie en hulpverlening bij overstromingsrampen, waarvoor zij met het ministerie van Veiligheid en Justitie en het Nationaal Rampenfonds een overeenkomst heeft gesloten. Hiervoor heeft Reddingsbrigade Nederland over het gehele land 75 continu parate en 15 reserve reddingseenheden gestationeerd, speciaal ontworpen voor het varen in ondergelopen gebieden en evacuatie doeleinden, de Nationale Reddingsvloot.

 

 

 

 

 

 

Foto: Marinetraffic

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.