Almeerse repeater buiten gebruik

ATT00002De Almeerse repeater PI2FLD die uitzendt op 430.2875 MHz is sinds donderdag buiten bedrijf. Ook de APRS digipeater PI1FLD is tijdelijk buiten dienst. Dit nadat er geen rekening gehouden was met de amateurantennes bij werkzaamheden in de mast.

De aannemer die aan het werk was, dacht dat de antennes van de failliete lokale omroep waren. De antennes voor amateurgebruik stonden onjuist ingetekend door de eigenaar van de mast. Om die reden zijn ze verwijderd bij de werkzaamheden.

De mast is voorzien van een nieuw topdeel en andere DVB-T antennes. Daarbij is de mast ingekort. De bestaande kabels zijn gelukkig netjes afgedopt op 60-meter hoogte, waardoor de herbouw eenvoudig gerealiseerd kan worden. Ook de oude connectoren zijn gevonden zodat deze hergebruikt kunnen worden, zo laat beheerder Chris PE1NSL weten aan Hamnieuws.nl.

Omdat de mast ingekort is van 80 naar circa 60 meter zullen de antennes in de nieuwe situatie minder hoog komen. De masteigenaar wil echter wel meewerken aan de nieuwe opbouw en gaat kijken of er een puntstuk op de top geplaatst kan worden. Op deze topmast moet dan een 3 dBd rondstraler voor de PI2FLD komen en rondom 3 dipolen voor de APRS digipeater PI1FLD.

Bron: HamNieuws

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.