XRF204 wordt XLX204

Schermafbeelding 2016-05-22 om 13.51.47

XRF wordt XLX

Binnenkort schakelen we over met de D-Star reflector van XRF204 naar XLX204. Je kunt nu al gebruik maken van de XLX204 reflector. Je kunt dit doen door je hostfile voor DCS aan te passen.

Voeg onderstaande regel toe in de DCS hostfile

DCS204   xlx204.ph0dv.nl

Je connect dan met DCS204 ipv XRF204. De nieuwe XLX reflector heeft veel voordelen t.o.v. de huidige dxrfd reflector. Onder andere de ontwikkelingen met de XLX reflector staan niet stil. Daarnaast is het mogelijk om met het DCS protocol te koppelen met de reflector wat veelal veel voordelen geeft op campings en in hotels.

In Nederland zijn 4 XLX reflectors actief welke allemaal met elkaar gekoppeld zijn. Inmiddels is de D-Star repeater in Utrecht ook gekoppled met XLX088.

De XLX204 reflector heeft 3 actieve modules. Module A is voor internationaal verkeer. Deze module is gekoppled met diverse landen over de wereld waaronder Japan, America en Australië. Maar ook in Europa met Spanje, Griekenland, Zweden, Italië en Luxemburg. De Module B is voor Nederland. De 4 XLX reflectoren in Nederland zijn hier gekoppeld met elkaar. De module C is vergelijkbaar met XRF204 B. Hier vind lokaal verkeer plaats vanuit de regio Flevoland en omstreken.

Ondanks dat e.e.a. zo secuur mogelijk wordt opgezet ontkomen we er niet aan dat de server in het begin af en toe moet worden herstart. We proberen dit zo veel mogelijk in de nachtelijke uren te doen. Het kan dus gebeuren dat een hotspot of repeater opnieuw moet connecten na een herstart.

We hebben ook al 2x gehad dat de server is vastgelopen. Volgens de server beheerder moet dit probleem nu verholpen zijn. Je kunt controleren of de server is vastgelopen door naar de uptime te kijken op het dasboard. Loopt deze niet elke 10 seconde op dan is er wat mis.

De exacte datum dat xrf204 uit de lucht gaat is nog niet bekend.

Veel plezier met testen op XLX204.

 

 

2 comments

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.