Minister onderzoekt belangstelling LPAM

lpam

Minister Kamp onderzoekt momenteel hoeveel en op welke manier er interesse is voor laag vermogen uitzendingen op de middengolf. Het Agentschap Telecom is daarom een consultatie gestart. Inmiddels zijn de eerste adviezen al binnengekomen bij de telecomwaakhond.

Buurtradio
Inmiddels zijn de eerste adviezen voor LPAM uitzendingen via de middengolf al ingediend bij het AT. Zo zou AM met een vermogen van enkele Watts (maximaal 100 W) en een bereik van enkele kilometers ingezet kunnen worden voor buurtradio of schoolradio. Dit gebeurt momenteel onder andere al in Amerika en Engeland. Ook wordt voorgesteld om uitzendingen met een vermogen van 1 Watt (ERP) vergunningsvrij te maken.

Daarnaast wordt gesteld dat er wel degelijk interesse is om met middelhoog vermogen (enkele kWs), mits de kosten binnen de perken blijven. Dat begint bijvoorbeeld al bij de vergunningen, maar ook bij de toezichtskosten die het AT rekent.

Lees het hele bericht op: http://radio.nl/808990/minister-onderzoekt-belangstelling-laagvermogen-am

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.